PD ( POZİTİF DEPLASMANLI ) Döner Pompalar Basınç Tahliye Valfı ( BYPASS ) Gerektirir mi?
Dahili tahliye vanasının nasıl çalıştığını anlayalım. Aşağıdaki resimde gösterildiği gibi, bir poppet tarafından basılan bir yay vardır. Poppet üzerindeki kuvvet (boşaltma basıncı alanla çarpıldığında) yay gerginlik kuvvetinden fazla olduğunda, yay sıkışır ve valf açılmaya başlar ve açık bir geçişe neden olur. Geçiş, sıvının boşaltımdan emişe by-pass olmasına izin verecektir. Tahliye basıncı artmaya devam ettikçe, daha fazla sıvı emmeye geri döner.
Bir dişli pompasının 5 bar fark basıncına karşı pompaladığını ve dahili tahliye vanasının yayı 7 bar'da tamamen by-pass olacak şekilde açacak şekilde ayarlandığını varsayalım. Aslında, tahliye vanası baypas vanası ayarından daha düşük bir basınçta çalışmaya başlar - buna çatlama basıncı denir. Pompa, çatlama basıncında tam kapasite sağlayacaktır. Tam by-pass basıncında, pompanın tüm kapasitesi tahliye vanasından atlıyor.
Bir sistem sürekli açık olacak şekilde tasarlanmış olsa da, yanlışlıkla vana kapanması, tıkalı filtreler veya diğer sistem rahatsızlıkları basıncı önemli ölçüde artırmak için yeterli tıkanıklığa neden olabilir. Tüm PD pompalarında aşırı basınç koruması şarttır ve bu genellikle göz ardı edilir.
Hiç yorum yok
Yorum Gönder